Dijital Kıyamet Geliyor….

Yayınlandı: 12 Ağu 2010 / 2012, Kıyamet İşaretleri, Uzayın Gizemleri

Bir süredir medyada 2012 yılında gerçekleşmesi ihtimali olan bir felaket haberi halka duyurulmaktadır. 21 Aralık 2012 ve devamında 2013 yıllarında meydana geleceği tahmin edilen Güneş Fırtınası Dünyayı dijital medeniyetten uzaklaştıracak mıdır?.. Bunun dışında etkisi ne olacaktır?

Bundan 150 yıl önce, çok güçlü bir güneş fırtınası Avrupa ve Amerika genelindeki tüm telgraf kablolarını kül etti ve tüm gökyüzü elektrik yüklendi. Güneşin son zamanlarda yeniden hareketlenmesi, bilim insanlarına dünyadaki modern çağın sonunu getirebilecek bir felaketin yaşanabileceği endişesi yaşatıyor.

Geçtiğimiz hafta Güneş’te yaşanan patlamalar, Dünya’ya doğru hareket eden elektrik yüklü gaz dalgalarının oluşmasına neden oldu. “Güneş tsunamisi” olarak adlandırılan olayın gerçekleştiği günün ertesinde, BBC “Aurolar” olarak bilinen Kuzey/Güney Işıkları’nın güneye doğru kaymakta olduğunu belirtti. Buradaki önemli nokta ise, Aurolar’ın da yüklü gaz parçacıklarından oluşması. Bu yazı https://saklisite.wordpress.com adresinden alınmıştır..

Son gelişmeler ışığında, Güneş tsunamisi ve Kuzey Işıklarının yer değiştirmesi gibi olaylar Dünya’nın manyetik alanını doğrudan etkileyebilir. Dünya’ya doğru ilerleyen yüklü gaz parçacıkları manyetik alanları bozabileceği gibi, Kuzey Işıklarının manyetik alanı Dünya’nın manyetik alanıyla etkileşerek olumsuz gelişmelere neden olabilir.

Bundan 151 yıl önce yaşanan Büyük Güneş Fırtınası o kadar güçlüydü ki, 24 saat içinde Kuzey Amerika genelinde birçok noktada gökyüzü kırmızı, yeşil ve mor renklerle parlamaya başladı. Madenciler gecenin bir yarısı işe gitmek için uyandı, gazeteler Küba’ya kadar uzanan bir bölgede Kuzey Amerika’da gündüz yaşandığını yazdı.

MANYETİK ALANLARIN ÇARPIŞMASI

Gökyüzündeki bu parlaklığa, Güneş fırtınası parçacıklarının çok büyük bir ölçekte Dünya atmosferinin üst katmanlarıyla çarpışması neden oldu. Bu çarpışma o kadar etkiliydi ki, dünyanın dört bir yanındaki telgraf hatları kullanılmaz hale geldi, hatta kıvılcımlar saçarak yanmaya başladı. Bu yazı https://saklisite.wordpress.com adresinden alınmıştır..

Telgrafçılar, hatalara elektrik gönderen bataryaların kablolarla olan bağlantısı kesmesi de bu durumu engelleyemedi. Aurora’nın neden olduğu elektrik akımı o kadar güçlüydü ki, atmosferden yüklenen hatlar mesaj iletmeye devam etti. Tüm pusulalar saatlerce kuzeyi gösterecek şekilde kilitlendi.

Şüphesiz, 19’uncu yüzyılın ortasındaki insanlık, Güneş fırtınasının etkilerini bugünkü kadar iyi değerlendiremezdi. O yıl Mors alfabesi kullanan telgraf sistemi henüz 15 yıldan beri geçerliydi. Uydudan televizyon yayını, bankamatik, internet, cep telefonları, iPad, büyük elektrik şebekeleri GPS uydu yön bulma sistemi gibi teknolojiler hayal bile edilemezdi.

Ancak 1859 yılında insanlığın telgraf dışında yaygın telekomünikasyon sistemi kullanmaması, Güneş fırtınası felaketinden çok az zararla çıkmasını sağladı. Bugün ise, aynı şeyin yaşanması haline Dünya çok büyük bir bedel ödeyebilir.

YA BAŞIMIZA GELİRSE

Yaşandığı gün dünyadaki tüm telgraf hatlarını yakan bir Güneş fırtınasının benzerinin 2012 veya 2013’te yaşanması, bankacılık, iletişim, sağlık, bilgisayar, ulaşım ve milyarlarca insana elektrik ulaştıran enerji şebekelerinin çökmesine ve dünyanın kaosa sürüklenmesine neden olabilir.

Eskisinden daha şiddetli bir “Güneş parlaması”, günlerce, haftalarca, hatta aylarca sürebilecek bir taş devri dönemi başlatabilir. Bilim insanları, yaşanabilecek bir Güneş fırtınasının bir Güneş lekesinden doğacak patlamanın büyüklüğüne bağlı olduğunu belirtti. Bu yazı https://saklisite.wordpress.com adresinden alınmıştır..

Dünyayı sarsabilecek büyüklükte dev bir Güneş fırtınasının her 250 yılda bir gerçekleşme ihtimali bulunuyor. Ancak bilim insanları, bu tür bir fırtınayı taşıdığı elektrik yükünün Dünya’nın atmosferine çarpmasına birkaç saat kalana kadar fark edemeyeceklerini ifade etti.

Uzmanlar, buna rağmen birkaç yüz uyduyu yanmadan önce güçten kesebilecek vakit bulabileceklerini belirtti. Ancak, elektrik şebekeleri ve bilgisayar ağlarını çok büyük bir risk taşıdığını belirten bilim insanları, elektriğin günlerce kesilebileceğini, bilgisayar sürücüleri ve sunucuların hasar görmemesi için yeraltında yedeklenmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, çarpışan manyetik alanlarının oluşturduğu etkiden hiçbir şey kurtulamayacak. Bu yazı https://saklisite.wordpress.com adresinden alınmıştır..

Kaynak : Milliyet Gazetesi

yorum
  1. overtip dedi ki:

    mmmmmm

  2. innuendo dedi ki:

    Dünya kendini yakın bir süre içinde yenileyecek gibime geliyor. Zaten normalide bu olmalı. Bence eski uygarlıklara da aynen bu oldu. Yok olmalarının nedeni fazla ileri gitmelerinden korkarım yakında bizim sonumuzda böyle olucak

  3. Berk dedi ki:

    Einstein’ nın bir sözü vardır, ”Üçüncü dünya savaşında hangi silahlar kullanılacak bilmiyorum, ama dördüncüsü taş ve sopa ile yapılacak.” yani demek istediğim dünyanın en zeki kişilerinden biri bunu görmüş, insan teknolojiyi geliştirdikçe doğadan uzaklaştı.Tüm elektrikli aletler bozulacak dünya doğal olucak.

  4. sinan sayın dedi ki:

    aklıma başbakanın ” nüklleer tehlikeli ama tüpgazda tehlikeli lafı geldi” öyle düşününce heran her şe olabilir

  5. taylan dedi ki:

    ıyı geceler ….
    şu bır gercektırkı bu nesil ılker teknolojı cagını gorecek ve yasayacakdır…
    teknolojının gelısmesı ınsanlıgın sonudur herzaman…
    su bı rgercektırkı dunyada teknolojı hat safadaydı ve sıfırlandı sımdıde yıne ole olacak ve buda son sıfırlama olacak kıyamete gıdecek cok degıl bır kac yıl…
    nasa herseyı saklamakda uzayla ılgılı hıc bır bılgı verılmemekde cunku ınsanların buna hazır olmadıklarını bılıyorlar …. hersey gızlenıyor yavas yavas bılgıler verılıyor bunlar ınternete resım vıdeo cınemada ıse flım olarakonumuze suruluyor avatar 11 yılda cekıldı .. ne malum gercek olamdıgı yada gercege yakın olmadıgı … su dunyası flımı … max flım mı ?? duusnmek lazım .. ne malum nasanın yavas yavas dunyayı terk etmesı .. uzayda marsa veya baska bır gezegende yavas yavas yasam alanı yapmadıkları ..sacma gelebılır ama bunu solese kaos cıkmazmı ? dunayda okadar zengın babalar var dunyayı yonetenler bılmıyrlarmı dunaynın sonunun geldıgını ona gor yatırımlar yapmıcaklarmı sızce?? ınsanlar cok bırsey bılmıyor hersey gızlenıyor kım bılır bızım paranok olusumuzdur kı umarım oledır…

  6. oğuz dedi ki:

    şunu söylüyebilirim ki 2012 yılında birşeyler olucağı hem fikiriz yanlız bu geçmişde ki gibi bir olayın olmuyacağı çok farklı bir yaşamın bizi kontrol ediceği bir düzene gireceğiz başka gezegenlerden gelicek yaşam fonu bizlerle iyi veya kötü bir şekilde irtibata girecek başka gezegenlerden gelicek büyücüler dünya ya kaos yaşatabilecekleri insanları kandırabilecekleri bir ortama gireceğiz yanllız bunla beraber bir kurtarıcıda gelmesi kaçınılmaz görünüyor nasıl İYİ VARSA MUTLAKA ZITTI KÖTÜ DE VARDIR. neyse fazla uzatmak istemiyorum şunu hiç bir zaman unutmamalıyıız ki başka varlıkların artık bizimle tanışma vafsıana girişeceği gün diye insanlığa açıklıyorum artık herşey eskisi gibi olmuyacak TANRI YARDIMCIMIZ OLSUN

  7. alternatif dedi ki:

    Nasa kesin olarak açıkladı. 2012 de güneş patlayacak ve tüm uydu ve tv, internet iletişimi sıfırlanacak, yani taş devrine döneceğiz.

    a-handa kaynak:

    http://www.yaklasansaat.com/haberdosya/2009_haberleri/mart_2009/mart62.asp

  8. Gayet güzel bir site… takip edeceğim sizleri

  9. 2010 diyorlar şimdide ….

  10. memduhunlusan dedi ki:

    Artık iyice korkmaya başladım bu 2012 tarihinden. Şak maka bir şeyler gerçekten olacak gibi.

  11. He-Man dedi ki:

    NASA’nın bir yandan 2012 kehanetini yalanlayıp bir yandan da bu tür haberler yayması çok dikkat çekicidir.

Yorum bırakın